Nazorg

Nazorg bij een tattoo is van cruciaal belang. Niet alleen op het gebied van hygiëne maar ook om hem mooi te houden.

Als de tattoo klaar is word hij ingepakt met folie dit mag er na 2á3 uur afgehaald worden waarna u het voorzichtig mag spoelen met lauw water en Unicurazeep. Maar voordat u dit doet of op welke andere manier aan u tatoeage zit moet u eerst uw handen wassen met warm water en Unicurazeep dit om verontreiniging te voorkomen.

Wanneer uw de tattoo gespoeld heeft met lauw watermoet u hem insmeren met Bepanthen of vaseline  ook dit moet dus met schone gewassen handen gebeuren en vooral in het begin is 3 keer daags geen overbodige luxe. Dit om eventuele korstjes en jeuk tegen te gaan. 

Een tatoeage is namelijk een schaafwond die je heel netjes moet verzorgen. dit om hem mooi te houden. Na 2 á 3 week lijkt de tattoo genezen en zijn kostjes en eventuele jeuk zo goed als weg. Maar vergeet niet dat het 2 maanden duurt voordat de huid volledig is herstelt.

In die tijd mag u de tattoo niet blootstellen aan het volgende(dit om hygiëne redenen en een goede genezing)

  • zwembaden bubbelbanden of natuurwater(chloorwater en natuurlijke bacteriën zijn niet aan te raden tot dat de tattoo compleet genezen is
  • probeer dieren bij uw nieuwe tattoo weg te houden een haar erin of lik erover is eveneens hygiënisch een grote no no
  • direct zonlicht moet u 6 tot 8 week ook vermijden ook als u van een zonnebank gebruikt maakt zou u de tattoo moeten afdekken.

Mocht u last krijgen van eventuele beursheid of lichte zwelling in de uren of dagen na de tatoeage  wat voor kan komen op gevoelige plekken op het lichaam zoals enkels of binnenkant arm neem dan contact met ons op en helpen we u graag verder. 

U heeft 2 maanden garantie op het bijwerken van de tattoeage. Als het bijgekleurd moeten worden wat kan voorkomen om allerlei verschillende redenen elke huid en persoon is namelijk anders, dan kan dat gewoon kosteloos maar wel even op afspraak zodat we u kunnen inplannen. Na 2 maanden vervalt de garantie en zitten er kosten aan verbonden om hem bij te laten werken.

Bij verdere vragen over uw gezette tatoeage neem gerust contact met ons op.